Unitate Protejata

IXPR Development& Consulting ca Unitate Protejată


 

În baza Legii 448/ 2006, IXPR Development& Consulting SRL a obținut în data de 30 iunie 2015 autorizația de funcționare ca Unitate Protejată cu numărul  1818, conform Ordinului Numărul 1409, ambele documente fiind eliberate de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale  și Persoanelor Vârstnice.  Activitățile pentru care societatea a fost  autorizată sunt  consultanță pentru management și consultanță în comunicare.

 

Ce este Unitatea Protejată?

 

Potrivit Legii 448/ privind protecția și  promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, Unitatea Protejată este  entitatea sau, cum  o denumește legea în cauză, operatorul economic cu sau fără personalitate juridică, în care 30 % dintre salariați sunt  persoane cu dizabilități, angajați prin contract individual de muncă. IXPR Development & Consulting SRL este societate comercială cu răspundere limitată, așadar este operator cu personalitate juridică.  


 

Potrivit articolului  78  din legea menționată, modificat prin Ordonanța de Urgență 86/ 2008:  

  • Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de salariați sunt obligate să angajeze un procent minim 4% persoane cu dizabilități,  din numărul total de angajați.

  • În cazul în care nu angajează persoane cu dizabilități în acest procent, respectivele entități juridice sunt obligate să plătească la bugetul de stat 50% din salariul minim pe economie.

  • Societățile cu peste 50 de salariați pot să aleagă ca în cuantumul sumei  de mai sus “să achiziţioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate pe bază de parteneriat.”

 

Care sunt planurile de viitor ale IXPR ca Unitate Protejată?

 

 

Servicii autorizate:


 

  1. Consultanță în accesibilizare unități de cazare/ hoteluri/ HORECA și turism

 

  1. Consultanță în comunicare off și online/ inbound/ conținut copyright

 

 

 

 

Aveți mai mult 50 de salariați și doriți să colaborăm?

 

 

Contactați-ne la

telefon 021345 3653;

email: contact @ ixpr.ro

sau direct prin formular

 

[CONTACT_FORM_TO_EMAIL id=”1″]

9 comments to “Unitate Protejata”

You can leave a reply or Trackback this post.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.