Craciunul pe Internet

Craciunul pe Internet

Fiindca se apropie Sarbatoarea Nasterii Domnului, toata lumea vorbeste si… scrie despre Craciun. E ca un val care vine, te inghite si dispare… pana anul urmator. Ciclicitatea cautarilor referitoare la Craciun se vad foarte fain in "Google trends". Surprinzator sau nu, doar mica parte a textelor despre Craciun se refera la semnificatia sarbatorii. Voi scrie si eu despre aceasta, pornind de la continutul altora. Varietatea ma uimeste! “Craciun” apare in 26 milioane de pagini, mentionat in contextele cele mai felurite.

Semnificatia Craciunului

Nu stiu ce inseamna pentru fiecare Craciunul, cert este ca la interogarea  acestor sintagme“semnificatie craciun", Despre Craciun”, "Craciunul reprezinta". Dintre toate cuvintele  folosite “despre Craciun” a intors 77.200 rezultate,  mult mai putine rezultate decat, spre exemplu, “mesaje de Craciun”.  

Traditii de Craciun

“Traditii de Craciun”  este o sintagma cheie mai popular pe net si apare de 127.000 de ori in cautarile Google.  Nu va bucurati prea tare, nu toate site-urile vorbesc despre traditii autentice  romanesti. Spre exemplu, eu nu stiam ca exista “seara de filme de Craciun”! Un obicei realmente traditional de mentionat sunt colindele de Craciun. In cautari “colinde de Craciun” apare de aproximativ 228.000 de ori, incluzand continut video pe youtube. “Brad de Craciun” e mai modest, intorcand circa 201.000 rezultate.

Mos Craciun

Este cel mai iubit pe internet si "Mos Craciun" se regasete in circa 1.580.000 de rezultate. Mosul nu trebuie uitat si e de musai sa ii scriem numele, doar el aduce darurile. Daca nu suntem cuminti, uita de noi!

Cadouri de Craciun

 Dintre cuvintele  si sintagmenele alese de mine referitoare la Craciun, cautarea “cadouri de Craciun”  este fruntasa cu aproximativ 824.000 in Google. Este firesc, este luna cadourilor si ne place sa ii bucuram pe altii prin mici  sau mari cadouri. Pe de alta parte, devine evident tendinta de a trata Sarbatoarea Nasterii Doamnului intr-o maniera consumerista.

 Mesaje de Craciun

Cine vrea sa impresioneze cunostintele familia si cu un mesaj deosebit au de unde alege! Exista 188.000  de siteuri care contin “mesaje de Craciun” si care va salveaza de la efortul  sa fiti creativi si  sa incercati sa urati celor dragi un mesaj simplu din suflet.

Sfaturi de Craciun

Chiar avem ce invata! 155.000 de rezultate cu  "sfaturi de Craciun" din cele mai diverse.  Spre exemplu, cum sa aranjezi masa; cum sa te eliberezi de stres; cum sa ornezi bradul; ce sa cumperi pentru el, ea sau copii; cum sa impachetezi cadoul; ce sa includa meniul, meniu care nu corespunde cu sfaturile referitoare la ce este indicat sa mananci cu adevarat. Gasesti pana si cum sa ornezi bradul in stil Feng shui!

 

 Sfaturile sunt intotdeauna bine-venite, mai ales cand aduc sfaturi utile. Eu nu vin cu sfaturi, va aduc o urare, simpla si promit ca nu am copiat-o de pe unul din multele site-uri!

 

Craciun fericit!

[CONTACT_FORM_TO_EMAIL id=”1″]

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather