Inlocuire cooler laptop

Cum să îţi înlocuieşti cooler-ul laptopului singur!

cum se face? Reparare cooler laptop

Cooler-ul este o componenta esentiala a laptopului, difunctionalitatile acestuia pot cauza defectarea procesorului şi, intr-un final nedorit, acesta se strica iremediabil.  Este important să urmariti parametrii de functionare ai ventilatorului si să remediati problema imediat ce ati sesizat modificari în functionare. în articolul de astazi va invatam cum să inlocuiti cooler-ul laptopului singuri.

Care sunt semnele că trebuie să înlocuiesti cooler-ul?

Defecţiunile sau slaba functionare a cooler-ului laptopului sunt semnalate în primul rând de creşterea temperaturii procesorului. Când procesorul se încinge există neşansa ca laptopul să se oprească şi să restarteze repetat, mai ales dupa o funcţionare mai îndelungată.

Înlocuirea cooler-ului laptopului pe etape

Inainte de a va apuca efectiv să dezmembrezi laptopul, este necesar să va procurati  de la producator sau să scoţi de la naftalină manualul  de reparaţii aferent laptopului stricat. Repararea oricărui echipament electric sau electronic în orb iţi poate provoca pagube mai mari decat disfunctionalităţile iniţiale.  Aceasta cu atat mai mult  cu cât există modele de laptop, din cauza pozitionarii ventilatorului, înlocuirea cooler-ului presupune demontarea aproape integral a laptopului ( a tastaturii, HDD). În continuare va prezentam etapele de reparatie pentru un laptop care are cooler-ul  montat intr-o pozitie accesibila, de altfel una dintre cele mai des intalnite situatii.  Sfatul nostru este ca, pe masura ce dezasamblati componentele laptopului să ajungeti la cooler, pozitionati-le în ordinea demontarii lor, pentru o montare logică şi simplă.

Lucruri la care să luaţi aminte când schimbati cooler-ul!

Deşurubarea –înşurubarea sistemului de răcire  trebuie efectuata cu grija să nu stricati filetul. De  asemenea, înlăturarea tuturor rezidurilor de pastă conductoare este esenţială pentru funcţionarea computerului dvs. Pe de altă parte, când puneţi un nou strat termoizolator, nu exageraţi!

După ce aţi schimbat coolerul, porniţi laptopul şi verificaţi temperatura procesorului. În mod normal, problemele legate de încinderea procesorului sau a zgomotelor nefireşti trebuie să se fi rezolvat. În cazul în care consideraţi ca aţi putea întampina probleme în înlocuirea coolerului laptopului, recomandarea este să apelati la un specialist. Orice avarie a sistemului de ventilaţie poate produce defecţiuni majore ale procesorului, asadar ceea ce dumneavoastra puteti considera o economie mică, se poate transforma într-o pagubă serioasă.

 Vreţi să înlocuiţi coolerul laptopului  şi nu sunteţi siguri că veţi reuşi singuri? Mai bine contactaţi un profesionist! 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

You must be logged in to post a comment.