Mutari usoare si fara batai de cap

Rent a Box

Rent A Box.pro –  O afacere de nișă cu potențial

 

Când am fost contactată de Rent a Box  să rescriu  textele de pe  site și să încep să lucrez la blog, am avut o rentabox_cutiisurpriză. În primul rând plăcută fiindcă oamenii think outside the box. Nu știam că există un serviciu de genul acesta și ideea mi-a plăcut mult. M-a încântat faptul că aceasta initiațivă de afaceri ajută mediul, în contextul în care în România pădurile sunt răvășite, am considerat faină simplitatea funcționării, mi-a plăcut îndrăzneala unui domeniu de nișă, nemaiîncercat pe piața românească. Pe măsură ce se derula colaborarea, mi-a plăcut  inclusiv modul în care clujenii de la Rent a Box fac multe, vorbesc puține despre ei, cu modestie.

 

Cutiile de închiriat – O abordare occidentală

 

Am început să citesc despre aceste cutii din plastic reciclat de închiriat și am realizat că deși este o noutate pentru mine, pentru noi,  în Statele Unite ale Americii și în Europa vestică acesta este un serviciu des întâlnit, la care oamenii apelează cu deschidere.

 

Am spicuit testimoniale, am citit articole și am aflat motivele pentru care occidentalii sunt mulțumiți,  aceleași motive pentru care și românii ar avea motive să se simtă încaâtați: cutiile de închiriat pentru relocări sau distribuție sunt simplu de procurat, sunt ecologice, folosirea lor nu provoacă mizerie, sunt sigure fiindcă materialul ambalajului este dur.

Mai  rapid în casă nouă

 

Din toate acele păreri împărtășite pe Internet, cea mai mare satisfacție a clientilor care au închiriat ambalaje din plastic era modul rapid în care se desfășoară mutarea, considerând presiunea momentului.   Același lucru ni l-a confirmat și reprezentantul Rent A box: oamenii sunt mulțumiți că scapă de mizeie, iar cutiile le sunt aduse la ușă și luate de la ușa noii case.

 

Clienții nu irosesc timp cu asamblarea cutiilor, doar împachetează în ele, nu pierd timp cu dezasamblarea, doar iîși scot lucrurile din cutii și le pun la locurile potrivite. Fără mizerie, fără stres, fără haosul de a se debarasa de ele, cum s-ar fi întamplat cu obișnuitele cutii din carton.

În plus, pe parcursul transportului, ambalajele din plastic, grație modului de îmbinare,  se stivuiesc ușor în mașina de transport, salvând spațiu.

 

Soluție sigură, de urgență, pentru distribuție

 

Tot din discuțiile cu unul dintre reprezentanții Rent a Box am învățat că primele interesate  de  ambalajele din plastic sunt companiile, care le folosesc pentru distribuție.  Este o soluție de urgență,  sigură și simplă. Ambalajele din plastic, fiindcă sunt rezistente, le dau managerilor de distribuție și logistică siguranța că produsul va fi livrat întreg, fără să se spargă sau strivească. Companiile care au apelat la închirierea de cutii din plastic veneau din domenii diferite, de la distribuție farma, la produse alimentare.

 

O dilemă

 

Fiind vorba despre o nouă nișă  de afaceri m-am intreba ce ar cauta potențialii clienți pe Internet ca să aleagă serviciul de închriere a cutiilor din plastic. Evident sunt interesați de mutări și distribuție. Ce altceva?

 

Voi ce  ați căuta pe net când vreți o soluție pentru transportul în siguranță  când vă mutați?

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather