Agentie de marketing digital. ✔ Cursuri marketing✔Consultanță digital marketing. ✔Content writing ✔ Copywriting✔

Niste articole de blog m-au ajutat sa iau decizii serioase

Astazi niste articole de blog m-au ajutat sa gasesc medicul potrivit. M-am gandit sa va arat cum va ilustrez cum va ajuta pe voi in vanzari

 

Am ajuns in situatia, umana de altfel, de a avea nevoie de un medic. Am mers la medicul de familie, mi-a dat trimitere la un chirurg. Aflu ca nu e tocmai chirurgul potrivit, dar totusi sunt invitata sa astept. Ce face romanul dependent de Internet cand pierde vremea? Sta pe Facebook sau cauta pe Google. Eu am preferat a doua varinta. Am cauta diagnosticul si am dat de un articol pe blogul unui medic care scria ce sa nu faci in cazul in care ai un diagnostic de gen.

Articole blog versus decizii

Un articol bun te ajuta sa iei decizii

Am citit si alte articole pe aceeasi tema, am gasit detalii despre simptome,  cauze, diagnostic si tot ce trebuie. M-a convins ca stie ce spune. M-am dus catre contact si am pus mana pe telefon. Problema rezolvata! Medicul are un nou pacient, eu am gasit chirurgul care sa ma consulte, eventual sa ma opereze. Mai mult chiar, am putut alege sa fie si aproape de casa!

 

Bun! Asta era o situatie speciala. Cum ajuta totusi un articol pe blog in vanzarile unui magazin online?

 

In situatia aceasta castigul era mai degraba al meu, iar un diagnostic care nu se numeste acnee sau silicoane, clar nu are competitie. In magazinele online paradigma se schimba: clientii au mai multe optiuni, tu, in schimb ai nevoie de mai multi clienti. Care e faza cu blogul si articolele, totusi?

 

In locul medicului poate fi afacerea ta. Ai tone de produse si sute, poate chiar mii de competitori. Toti vor sa fie in prima pagina si toti vor sa isi convinga clientii sa cumpere de la ei. Prin continut, articolele din blog poti atinge trei obiective:

 

  1. Articolele din blog te ajuta la SEO

 

Google ajuta site-urile care au continut relevant si actualizat pe site. Nu este munca usoara, nu se intampla minuni peste noapte. Daca in magazinul online vinzi mere si tu scrii despre pere nu se va intampla mare lucru si nici nu vei scoate altoi. 😀 Cand vei incepe sa scrii despre mere padurete, ce mere sunt recomandate pentru diabet sau cat costa kilogramul de mere,  devii relevant pentru publicul tau potential.

Daca magazinul tau online vinde mere, nu scrie articole despre aroma perelor.

Cu cat mai mare este competia si mai comun iti este produsul, cu atat mai greu este sa il faci relevant in SEO. Asa ca nu iti trebuie doar mana buna, creativitate, putere de munca si rabdare. Evident ai nevoie de o planificare buna.  Ai grija la exemplul cu merele si perele!

 

  1. Articolele de blog informeaza si pot convinge clientul

 

Pe bune! Tocmai v-am povestit cum m-a convins blogul medicului ca el este ce am nevoie. Da, admit, eu sunt si deformata profesional si inainte de a citi articolul urmaresc sa vad daca a fost scris strict pentru SEO. Aici atentie mare, puneti accent pe client si pe informatii. Spun asta ca, dupa o lunga perioada de articole SEO, la un moment dat incepi sa te deformezi si sa scrii in cuvinte cheie, chiar daca nu ai avut intentia. Verificati daca articolul contine informatii utile.

 

In cazul vostru, puteti veni cu informatii practice despre produsul vostru, cum el poate fi folosit. Daca vindeti faina, scrieti retete si de ce prajiturile sunt mai pufoase cu marfa voastra. Cand vinzi seminte scrii articole despre pamantul in care le plantezi, cum trebuie sa le uzi ca la final sa ai roade.

 

Exemplu cu semintele si roadele nu este intamplator. Articolele pe blog si rodul convingerii clientului spre o vanzare e similar.

 

  1. Articolele pe blog creeaza conversatie si PR

 

Discutia cu medicul nu este cel mai sexi sau relevant exemplu. Daca era in situatia unui blog de companie aceasta s-ar fi tradus prin conversie. Revin la exemplul cu merele. Ai scris un articol despre placinta cu mere, argumentand prin calitatile fructelor ca sunt foarte bune pentru American Apple pie, sa zicem pentru puterea exemplificarii.  Gospodina citeste articolul si te intreaba daca poate inlocui zaharul cu miere. Tu ii raspunzi, o alta doamna te intreba despre crescator si asa ai inflorit conversatia prin articolul unui blog. Daca raspunzi in timp, politicos si dai si sfaturi utile, care sa ajute utilizatorii deja, ajungi si la faza de PR.

 

Atat am scris despre mere in acest articol, incat mi s-a facut foame. Spor la treaba si sa va creasca blogul mare, sanatos si frumos, cu articole utile pentru cititori!

Corina

by
Exit mobile version