Continutul si Google cuvantul

Google Cuvantul. Care-i legătura? Citeste!

Conţinutul sau cum „La început era cuvântul”

 

Remarc că există o mai mare înţelegere a necesităţii de conţinut web. Totuşi, am avut la un moment dat o discuţie cu  cineva care m-a întrebat  de ce ar plăti bani pentru conţinut. Nu mi-a venit imediat în minte acest argument, dar la început era Cuvântul şi cuvântul răspundea unei cereri către Google.

O să argumentez de ce este atât de important conţinutul: înainte de orice este cuvântul.

Google Cuvantul. Care-i legătura? Citeste!

„La început era cuvântul”, apoi s-a format conţinutul

 

“1.

La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.

 

Similar funcţionează motoarele de căutare: Pun la început cuvântul şi de la cuvânt porneşte mare parte filosofiei SEO şi a face pe plac lui Google, un fel de Dumnezeu al Internetului, foarte aproape de sensul religios. Ştiu că pare exagerat, dar gândiţi-vă a harul “divinaţiei” al motorului de căutare şi am arătat pe jumătate ce spun. Pot veni cu mai multe argumente dacă mă provocaţi!:)

 

În ciuda multor schimbări ai algoritmilor Google, cel mai mare browser, cel  care generează cel puţin 70% dintre căutările pe Internet, cuvintele sunt baza rezultatelor întoarse. La fel funcţionează Bing sau Yahoo.

Aţi spune că atunci e suficient să  faci o pagină cu produsele sau serviciile tale, pe care le descrii, adaugi o adresă  de email şi ai rezolvat problema! Ideea este ca onlineul a explodat. Există 3,57 miliarde de utilizatori pe Internet (la nivelul lunii iunie 2016), aşadar penetrabilitate de 48% la nivel mondial şi 863 milioane de website-uri ( la finalul lui 2015).

Dincolo de numărul mare de utilizatori şi website-uri, aşadar opţiuni şi probabilităţi, există algoritmii despre care tocmai scriam. S-a ajuns atât de departe încât Google tinde către o formă de inteligenţă artificială care să intrepreteze limbajul natural şi alte atribute ale utiliyatorilor. Considerând toate aplicaţiile Google, aproape că e înspăimântător câte ştie compania mamă despre tine! În contextul acesta, e esenţial să ai “cuvântul” potrivit.. Sau articole întregi online.

 

Conţinutul unic omoară tocmai unicitatea articolelor

 

Fiindcă Google a anunţat cu surle şi trâmbiţe că sunt importante criterii precum volumul, frecvenţa şi unicitatea conţinutului, am ajuns într-un paradox al unei lumi online suprasaturate de … fix conţinut unic şi nu prea. Există foarte multe texte de umplutură, care îţi dau senzaţia că sunt rescrierea unui articol similar. Sau poate aşa este!

Din respect pentru cei care ne citesc, ne urmăresc şi, eventual, ne dau banii, indiferent de domeniul afacerii, ar trebui să punem mai mult osul şi creativitatea la treabă. Aşa se va mai cerne din afluxul de conţinut, oarecum, multiplicat.

 

Conţinutul te susţine, ca un pilon de credibilitate

 

Să spunem că eşti în fericita situaţie în care afacerea ta creşte în pofida unei prezenţe nesemnificative în online. E foarte posibil şi probabil pentru afacerile profund specializate, tehnice, Business to Business, care pe o anumită piaţă au  concurenţă scăzută sau deloc să nu apeleze la benefactorul Google ca la un motor de generare a noi parteneriate. Aşadar este posibil ca afacerea să crească în ciuda unui website non-responsive, fără o atingere umană a informaţiilor.

 

Ce lipseşte? Relaţia cu publicul său (stakeholders), o aparentă lipsă de preocupare faţă de cei care sunt interesaţi în viaţa companiei, dincolo de statistici.

 

Odată cu evoluţia digitală utilizatorii au început să aibă pretenţia să găsească toată informaţia la îndemână, aşa cum vor ei. Iar companiile le-o oferă, implementând algoritmi ameninţători, fiindcă având Google şi utilizatorii mulţumiţi, afacerea are toate şansele de progres. Când accesează un website cu un conţinut neactualizat, cu un design antic,vizitatorul pleacă, cel mai posibil comentând “naspa, e de pe vremea lui străbunicu’ “. Poţi să fii institutul care reinveteză focul, reacţia utilizatorului ar fi la fel!

 

Nu cred că este ce vă doriţi să vi se întâmple. Aşadar aşezaţi la început cuvântul. De fapt, le scriem noi. Doar cereţi!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather