Învăț de la fiecare. Gemini Solutions -păreri și gânduri după ce am cunoscut o parte din echipă

Update: Am stat puțin la petrecerea de final de an a Gemini Solutions și am văzut ansamblul. Echipa e faină, faină. La fel și colaboratorii. Atmosfera era relaxată, prietenoasă, muzica bună. Am în întâlnit și dintre programatorii cu care doar am corespondat și am fost încântată. Încă un lucru: oamenii știu să se distreze la fel de bine pe cât muncesc. 😀

__

Sunt ani buni de când am realizat că sunt suma oamenilor pe care îi întâlnesc și de la fiecare întâlnit pot învăța ceva.  Este modul în care m-am adaptat spre antreprenoriat și nu numai: am înțeles că fiecare om din viața ta poate să te învețe, nu neapărat lecție, dar ceva. Că fiecare om are multe lucruri bune.

Așa am deschis ochii, luând aminte ”ce am eu de învățat de la această persoană?”.  Sau din această situație, sau din fiecare companie. În ultima vreme am interacționat cu Gemini Solutions și m-am găsit făcând schimbări din lucrurile  la care am luat aminte, pornind de la fiecare persoană pe care am cunoscut-o direct sau indirect.

Câteva cuvinte despre Gemini Solutions

Yummly dezvoltata cu programatorii Gemini SOlutions

Gemini Solutions este, după cum sugerează și numele, creator de soluții inovative pentru nume mari din industria tehnologică actuală.  Mai exact, Gemini Solutions este firmă de outsourcing pentru high-end software pentru mari companii sau proiecte IT din tehnologia mondială. Pentru  a vă face o idee, o să vă dau câteva exemple din portofoliul lor. 

Criteo – deși poate nu cunoașteți numele, e posibil să fi simțit efectele pe vreunul dintre website-urile mari pe care le-ați vizitat, întâlnind vreo reclamă nativă. Aceasta pentru că Criteo  este una dintre cele mai mari companii de advertising din marea lume a Internetului. Ce este special la modul de display la reclamele pe Internet acum? Personalizarea reclamelor, iar aceasta presupune Big Data, machine learning și, implicit, programare specializată. 

Un alt exemplu interesant este Yummly, cea mai tare aplicație de food și cooking care oferă utilizatorilor o experiență personalizată și o grafică de excepție. Pentu că bună bucată din viața mea am fost technology freak și în aceeași perioadă aveam și o pasiune pentru culinăreală, am cunoscut aplicația Yummly înainte să întâlnesc vreunul dintre membrii echipei Gemini Solutions. Vă dați seama că a crescut sufletul de româncă în mine când am aflat că programatorii acestei jucării faine sunt români. Nu știu exact cu ce tehnologii se ”mănâncă” ( tot vorbim despre o aplicație pentru domeniul culinar) această aplicație, dar personal intuiesc, de asemenea, machine learning, Big Data și multe alte chestii cu denumiri SF. 

Concret, o parte din expertiza și tehnologiile Gemini Solutions cuprind…

Și probabil nu se vor opri aici pentru că domeniul IT este într-o continuă evoluție. 

Expertiză (voi lăsa în engleză să nu iasă o struțo-cămilă fără cocoașă): 

  • Soluții IT de analiză și predicție super inteligente bazate pe Big Data și alte tehnologii complexe: Money Transfer Management Platforms, Document Flow Management Solutions, Virtual Reality Applications, Big Data Solutions, Data Mining, Data Warehousing and encryption management etc
  • Softuri inteligente pentru epoca noastra, pentru dezvoltare de business și personală: IoT, Smart Wearables Applications,  Mobile Apps, Recruitment & HR Solutions, Ride Sharing platforms, E-learning  and coaching platforms,E-comm și altele

Tehnologii (voi lua unele despre care am citit la ei pe site sau linkedin, e mai sigur așa) : Open Space, Java,  Scala, Microsoft .NET, PHP, Amazon EC2, Microsoft Azure, Objective-C, Android SDK.

Gemini Solutions a început activitatea cu un birou în București, altul în Sillicon Valley, ca mai apoi să se extindă cu sedii secundare în Cluj Napoca și Iași.

pareri Gemini solutions in urma colaborarii
Dincolo de Internet și aplicații web sunt oameni. Sursa foto pixabay.com

… și Gemini Solutions – păreri personale desprinse din interacțiunea cu firma

Nu cunosc foarte bine piața IT, nici afonă nu sunt,  dar realizez că clienții Gemini Solutions ar putea fi o diferență. Proiectele companiei se adresează unor companii internaționale, dezvoltând mai puțin aplicații pentru România. Cumva, pe când lumea bună a IT-ului din România visează să lucreze în Silicon Valley, Gemini Solutions mută proiectele din Sillicon Valley în România. Și o fac cu succes dacă te uiți la creșterea constantă și sănătoasă din Listă Firme. Încercând să simplific, Gemini Solutions exportă inteligență și importă valută. O rețetă de minune pentru noi, românii.

O altă diferență pe care o văd este specializarea multiplă. În branșa mea nu de puține ori am auzit că vreun client nu își poate poate dezvolta site-ul după cum vrea pentru că nu a găsit programatori specializați. Gemini Solutions este pepinieră de inteligență și expertiză, angajând ingineri programatori seniori, cu peste 12 ani de experiență în diverse tehnologii. 

O atmosferă relaxată la sediu

Un alt lucru pe care îl văd, nu știu dacă neapărat diferit, dar cool (și repet, este o părere personală) este atmosfera din companie. Am fost de câteva ori la Gemini Solutions și de fiecare dată era liniște. Nu agitație, nu gălăgie, așa cum te-ai aștepta la o firmă cu peste 100 de angajați. Ca o glumă, mințile inteligente se manifestă în tăcere. Din când în când oamenii, programatorii, treceau liniștiți pe coridoare, cu un aer relaxat. Am fost și eu angajată odată, iar pentru mine angajații relaxați îmi spun multe despre atmosferă și stilul de leadership. Pe scurt, mulțumirea este cea care aduce liniștea. 

Și ca o confirmare la o primă părere, a fost modul de comunicare cu persoanele cu care am interacționat pe durata proiectului. Inginerii Gemini Solutions au diferite pasiuni frumoase, sportul în special, iar colegii din firmă și managementul încurajează aceste pasiuni. De fapt, ce să mai spun, CTO-ul, Șerban Țîr,  este pasionat de alergare! 🙂 Așadar susținerea pasiunii e la toate nivelurile. Și apropos de tema acestui articol, din discuțiile celor pasionați de sport am învățat lucruri faine pentru mine personal și extrapolate la nivel antreprenorial. 

pareri Gemini Solutions

Câteva lucruri pe care le-am învățat din interacțiunea cu Gemini Solutions

Spuneam că am învăța lucruri din colaborarea cu Gemini Solutions și, subliniez, sunt păreri personale. Le voi prezenta cât pot de succint.

Rolul antreprenorului este să ofere soluții de calitate. Nu neapărat să schimbe lumea, dar să participe la schimbare făcând lucrurile cât se poate de bine

Gemini Solutions este partenerul, furnizorul de soluții pentru companii care revoluționează lucruri, inginerii din firmă făcând lucrurile pe cât pot ei de bine. Deși nu l-am cunoscut pe Theo Nissim, CEO-ul companiei, tind să cred că această viziune,  Make Software Happen,  îi aparține. 

Sport și IT ( sau carieră în general)

Am stat de vorbă, direct sau mediat de internet cu trei dintre membrii echipei, toți pasionați de sport. Unul este chiar CTO -ul companiei, Șerban Țîr, care a vorbit despre Gemini Solutions și pasiunea sa pentru alergare. 

Andrei Navroschi căpitanul echipei de fotbal și inginer programator a afirmat că mereu mai buni ar putea deveni slogan atât pe teren cât și în echipa Gemini Solutions..

În mod similar, Alin Iordache, pasionat de alergări montane și triatlon poveste cum orice proces poate fi îmbunătățit. Atât în alergare, cât și în programare la Gemini Solutions. 

Mi-a fost evident că pentru echilibru, sportul are rolul său de echilibru. Așa am început să merg din nou la sală. 

Pasiunile comune unesc echipe

Vorbind cu cei trei am învățat că pasiunile comune unesc echipe. Mulți dintre membrii echipei sunt pasionați de sport și, cu siguranță, de programare. 

Există viață după serviciu

Șerban Țîr povestea despre organizarea timpului pentru job și pentru pasiunea sa. O bună organizare ajută să ai și viață după serviciu, într-un așa numit work and life balance.  

Orice lucru poate fi îmbunătățit. Chiar și mai târziu când ești în altă etapă de experiență

De la Alin Iordache am reținut idee, că orice lucru (proces, program etc) poate fi îmbunătățit mai târziu, chiar dacă ești în altă etapă a experienței. Astfel, dacă ceva nu îmi iese bine din prima, voi reveni până va fi într-o formă cât se poate de bună. 

Nu este suficient să participi, ci important este să țintești să fii mai bun

Andrei Navroschi a spus că nu este suficient să participi, ci să fii cât mai bun. Revin la nu e suficient să faci, ci să faci cât se poate de bine. Și… să îmbunătățești pe cât poți, aș completa și cu spusele colegului său. 

Simplificarea și claritatea sunt esențiale

Da, simplitatea și claritatea sunt esențiale. Văzusem acest lucru la un om al cărui exemplu mi-a ghidat aproape toată conduita în a face, până… am început să complic. 

Oana Cerchia, Financial and Administrative Officer Gemini Solutions, mi-a amintit aceste lucruri și mi-a fost exemplu. După cum îmi este și Oana. Temeinică, mână de fier în mănușă de catifea și un om fain.

Cea mai autentică formă de autoritate este respectul

Respectul se câștigă nu se cucerește, am înțeles asta. Dar, interacționând cu dl. Florin Pîrlea, managing director, am mai înțeles că cea mai umană și autentică formă de autoritate este adusă de respect.

Fiecare învață trecând prin propriile filtre și experiențe. Aici este cu ce am rămas eu:

  • E nevoie de echilibru între carieră și viață personală.
  • Pasiunile comune unesc echipe.
  • Antreprenorul poate schimba lumea făcând lucrurile cât se poate de bine.
  • Simplificarea și claritatea sunt esențiale.
  • Orice lucru poate fi îmbunătățit.
  • Cea mai autentică formă de autoritate este respectul. 
  • Am învățat inclusiv din propriile greșeli. Mai exact, mi s-a confirmat că multi-tasking e un mit care poate afecta grav acuratețea în ceea ce faci.


Corina Stefan

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather