Invata jucandu-te

Aplicatie telefon pentru copii

Învaţă jucandu-te!

Aplicatie telefon pentru copii

Până şi compania de telefonie Vivo  a ajuns la concluzia că un copil învaţă mai uşor în joacă! Aşa că a dezvoltat o aplicaţie prin care copii să aibă acces la telefon doar dacă ştiu să răspundă unor întrebări de cunoştinţe generale pe care ar fi trebuit să le dobândească la şcoală.

Învaţă jucându-se

Părinţii din Brazilia descarcă aplicaţia pe telefon Unlock Lessons, completează date privind vârsta şi nivelul de pregătire al copilului, anul de pregătire şi obiectele de studiu. În cazul în care copilul doreşte să acceseze telefonul, copilul trebuie mai întâi să răspundă la o întrebare  potrivită vârstei lui şi care are răspuns tocmai în programa şcolară din Brazilia. Aplicaţia nu numai că încurajează  copii să înveţe pentru a primi o recompensă, ca de exemplu să se joace pe telefon sau pe tabletă, dar le dă posibilitatea părinţilor să monitorizeze nivelul de pregătire şi evoluţia pruncilor.

Copiii şi Internetul

Aplicaţia este gratuită, compania Vivo dezvoltând-o ca un demers de responsabilitate socială.  Pare a fi o soluţie pentru utilizarea în scop educativ a telefoanelor mobile. Aceasta vine  în contextul în care un studiu întreprins de “London School of Economics and Political Science” în anul 2013 arăta că, spre exemplu, în Suedia 50% dintre copii cu vârste între 3 şi 4 ani folosesc  tableta, iar 25% dintre copiii de aceeaşi vârstă se joacă pe un telefon touchscreen.

Facebook pare a fi o atracţie pentru copiii între 7-13 ani, după cum arată studiul mai sus menţionat. Astfel, copii între 7 şi 9 ani  aveau propriile conturi de Facebook :10%  în  UK, 11% dintre copiii din Spania, 22% în Italia şi 15 în Franţa.  O altă atracţie a copiilor sunt lumile virtuale, unde sub umbrela unui avatar îşi construiesc propriul univers.

Întrucât  e mai dificil să interzici accesul copiilor la smartphone sau la o tabletă, aplicaţia Vivo vine în sprijinul părinţilor: nu le interzice să se joace cu telefonul, chiar mai mult, copilul învăţă ceva concret înainte  ca vlăsterele să purceadă în universul lor virtual.

Pe când o aplicaţie similară la noi, bazată pe programa şcolară?

[CONTACT_FORM_TO_EMAIL id=”1″]

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather