Promovare website: perspectiva copywriter-ului
Update
Scriam în urmă cu mai multă vreme că nu există promovare website în afara conţinutului onpage, iar blogul de companie aduce plus valoare imaginii şi notorietăţii unei entităţi economice. Recent echipa JurisFirme.ro a fost vizitată de către echipa de ştiri a Observator. De ce? Articolele pe care le-am scris pe blog au asigurat poziţionarea companiei drept autoritate în domeniu i s-a cerut opinia.
***
Tot spun de la o vreme că în promovarea website pe Internet nu este posibilă în afara conținutului text. Există, de asemenea, pe Internet o sumă de rețete cum să scrii conținutul. Unele sunt aplicabile, fără îndoială. Scriind cu perseverență ai roade, culegi recoltă. Există lucruri care uneori le ratăm. Mă voi limita la un punct de vedere al copywriter-ului în general, în contextul unui Google din ce în ce mai deștept care înțelege din interogare ce a vrut omul de la el.
Promovarea unui website poate fi targetată prin cuvinte cheie, dar…
Am remarcat recent ca multe website-uri sunt înțesate de cuvinte cheie folosite în lupta de a optimiza organic poziționarea în Google, așa numitul ranking. Recunosc, am făcut și eu chestia aceasta, pornind de la o listă cu foarte multe cuvinte date să lupt cu un text ca acesta să sune natural. Din punct de vedere al copywriter-ului e o provocare, dar și o nebunie totală.
Povestea este că, uneori, cuvintele cheie folosite, foarte căutate nu îți aduc clienții, publicul, pe care ți l-ai dori. Iar dacă există conversie pentru acele cuvinte simple, posibil să nu fie rentabilă, fie fiindcă necesită alte resurse sau să fie prea puțin profitabile financiar. Spre exemplu, dacă adaugi cuvântul ieftin la final, să nu te întrebi de ce toți negociază cu tine la sânge și vor să te vinzi aproape gratis.
Din punct de vedere al Google cel deștept, cuvintele potrivite ajută, mai ales în contextul long tail keywords (ceea ce am numit mai devreme cuvinte cheie lungi), iar un cuvânt mai lung posibil să îți aducă potențialul client plătitor în prag. Bine, atâta timp cât nu folosești gratuit în sintagma ta!
Și în final, dar nu la urmă, există factorul uman. Fiecare are tipare de expresii provenite din mediu și cultură diferite și va cauta sintagme potrivit modului în care vorbește natural. Așa s-ar putea targeta,dar deja aici intervine știința.
Pe de altă parte, Google continuă să se deștepte, iar trucurile care încă mai funcționează astăzi să îl manipulezi în poziționări, posibil să nu mai funcționeze pe măsură ce Rank Brain va evolua. Atunci copywriting-ul pentru web și-ar putea reintra în drepturi, la fel și activitatea de consultant marketing online.
În promovarea unui website, copywriting-ul este important.
Există limitări de bun simt
Conținutul text unic și util este important, este chiar esențial. Dar copywriting-ul nu face minuni fără să investești în multe alte lucruri precum un website funcțional și prietenos cu utilizatorul, SEO, administrare social media și lista continuă. Nu poți face performanță doar prin articole pe website sau o descriere impecabilă a produselor sau serviciilor. Din acest motiv mi-am ales colaboratori faini care sa le facă pe toate.
Ce vreau să spun prin acestea? Că performanța unui website este dată de o serie de factori, de muncă de echipă eventual, de investiții pe toate planurile. Tot am dat exemplul mașini: nu îți poți dori Ferrari-ul promovării când plătești doar farul!
Promovarea website-ului: gândește dincolo de Internet, gândește-te la oameni
Când vine vorba despre conținut copywriting antreprenorii se gândesc la cuvinte cheie să crească în ranking (poziționare Google), oamenii se asteaptă să citească un text care îi interesează. Aici intervine nevoia de a împăca cele două, implicit cercetarea, testarea și rezultatul.
Întreabă-ne cum ți-am promova ție site-ul! Scrie la contact @ ixpr.ro.
Pentru ca ne-ar placea sa iti raspundem la mailuri, va trebui sa folosim adresata de email, numele si , eventual, numarul de telefon pentru a-ti raspunde. Nu facem spam.
by