Importanța cuvintelor cheie pentru conținut SEO. De ce prea mult devine prea mult?

cuvintele cheie in continut si seo

Optimizarea SEO ( de fapt, optimizarea pentru motoare de căutare) implică crearea și livrarea de conținut de cea mai buna calitate. Și întrucât Google, principalul motor de căutare folosit pentru interogare este unul bazat pe text, nu putem vorbi despre optimizare SEO, fără a discuta și despre importanța cuvintelor cheie pentru conținut.

cuvintele cheie in continut si seo

În fond cuvintele sau expresiile cheie sunt exact acei termeni pentru care vrei să fii găsit de clienții sau vizitatorii site-ului tau. Și este definitoriu ca acestea să fie alese cu grijă și să fie reprezentative pentru domeniul, activitatea, serviciile sau produsele pe care dorești să le prezinți, promovezi sau vinde.

De ce sunt cuvintele cheie așa de importante? 

Orice site care țintește la vizibilitate și performanță în mediul online trebuie să fie conceput, structurat și echipat ținând cont de cuvintele sau expresiile cheie cele mai importante pentru afacere. Alegerea lor potrivită pot ajunge să definească, să susțină și să promoveze un brand. 

Dacă acestea sunt selectate bine de la început și conținutul creat în jurul lor este complet, de calitate,  informativ și educativ, sunt  mult mai multe șanse să urci în prima pagină pe Google sau să ajungi mai ușor la publicul țintă vizat. 

În cei mai simpli termeni cunoscuți, conținutul creat trebuie să fie relevant pentru motoarele de căutare și interesant pentru utilizatori tăi.

Iată de ce sunt cuvintele cheie atât de importante:

  • ? ele sunt elementul de legătură dintre clienți și afacerea ta;
  • ?ajută la definirea și prezentarea afacerii tale și o fac mai convingătoare;
  • ?dacă sunt alese bine pot crește considerabil vizibilitatea și rata de conversie;
  • ?ajută la ranking și la page score;
  • ?aduc trafic organic;
  • ? influențează direcția și natura traficului atras;
  • ?garantează creștere și vânzări.
antreprenori angajati in propria firma- daniela irimia

Întrucât la ora actuală, experiența oferită utilizatorilor este unul dintre cei mai importanți factori de rankare, alegerea cuvintelor cheie potrivite trebuie să țină seama în principal de utilizatori și de preferințele lor. În alți termeni, cuvintele cheie, fie ele long sau short tail,  trebuie să fie un mix bine echilibrat între ceea ce este afacerea ta și ce își dorește publicul tău. Și pentru a te distinge, este recomandat să spui un pic altfel și original tuturor lucrurilor pe care le exprimă și concurența ta.

De ce nu este necesar să repeți prea mult un cuvânt cheie?

La ora actuală densitatea cuvintelor cheie nu mai este un factor de ranking. Grație modificării și îmbunătățirii algoritmilor de căutare și LSI (Latent Semantic Indexing), selecția paginilor celor mai relevante ține mai mult cont de varietatea semantică, decât de repetarea de multe ori a unui cuvânt sau a unei expresii cheie. 

De ce nu este bine să folosești prea des și prea multe cuvinte cheie în același text?

Textele tale sunt adresate oamenilor. Cititorii tăi sunt potențiali cumpărători, prieteni, investitori, sunt publicul tău. Să spunem că prin reducere la absurd că repetarea la nesfârsit te-ar aduce în prima pagină și mult dorita primă poziție în Google. Crezi că ai convinge pe cineva de produsele, serviciile sau ideile tale printr-o listă de cuvinte cheie sau, și mai rău, repetarea nedorită a aceleiași sintagme? Cum crezi că ar reacționa oamenii? Ar părăsi pagina și vor exista doi nemulțumiți: tu care ai concentrat efortul și banii într-o piesă de conținut inutilă, utilizatorii care nu au găsit ceea ce căutau.

Ce ar fi de făcut?

Datorită exigenței de a oferi utilizatorilor o experiență de consultare, cât mai plăcută, texte create astăzi trebuie să fie centrate mult mai mult pe calitatea scrisului și pe selecția unui limbaj mai nuanțat, variat și natural. 

În concluzie, pentru a crea conținut care să urce organic sigur și să îți aducă vizitatorii doriți, este foarte important să-ți definești foarte bine publicul țintă, să-i înțelegi obiceiurile și nevoile și să vorbești pe limba lui.

Ce spui de niște texte scrise pentru oameni, iubite de motoarele de căutare?


    Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather