Pandemia: criza sau oportunitate?

pandemia criza sau oportunitate

Noua realitate care ni s-a deschis în față din luna martie, a schimbat complet felul de a vedea viitorul. Economia, educația, călătoriile, viața culturală, afacerile și modul de interacțiune umană s-au modificat radical. Dacă pandemia de coronavirus se transformă din criză în oportunitate, ține de fiecare dintre noi. Totul depinde de cum privim situația și de cât de repede reușim să înțelegem, să acceptăm și să ne adaptăm acestui prezent.

pandemia criza sau oportunitate

Puterea de a face față schimbărilor, de a vedea partea bună a lucrurilor și de a obține avantaje chiar și în aceste condiții, ne va asigura supraviețuirea, atât din punct de vedere al echilibrului personal, cât și a celui profesional.

Chiar dacă nu este ușor să găsești un punct de sprijin și motivația necesară pentru a începe un proces sau o investiție, trebuie să recunoaștem că acum este momentul potrivit să ne oprim o clipă și să considerăm unele dintre  principiile care ne-au călăuzit de multă vreme.

În condițiile unei crize sanitare care se prelungește, dublată de o criză economică îngrijorătoare, doar analiza și regândirea valorilor organizaționale, sociale, culturale și umane poate să ne asigure supraviețuirea și succesul. 

Care sunt oportunitățile oferite de pandemia de coronavirus?

Cursul firesc al istoriei însumează perioade de prosperitate, acompaniate de recesiune și descreștere. Și această pandemie pare să fie cea mai grea încercare a acestui secol. Ea reprezintă cel mai important examen pe care populația actuală trebuie să îl treacă.

Dincolo de orice pierderi materiale și economice,  principalele aspecte care ar trebui să ne preocupe în acest context, sunt protejarea sănătății și a vieții celor dragi. La fel de importante sunt și menținerea unui echilibru psihic bun, regândirea perspectivelor și concentrarea pe dezvoltarea personală.

Pentru a învinge trebuie să ne adaptăm realității și să nu ne dăm niciodată bătuți, oricât de greu ar fi. De această mentalitate și gândire depinde transformarea eșecului în succes și a crizei în oportunitate.

Astfel printre oportunitățile deschise de această nouă realitate menționăm:

  • Atât noi, cât și planeta am beneficiat de un mic moment de respiro și ne-am adus aminte cât de important este să protejăm ceea ce ne susține viața.
  • Am avut suficient timp să ne gândim la lucrurile care ne fac plăcere, ne motivează și pot deveni baza viitoarei noastre afaceri sau cariere.
  • Am constat cât de utilă și folositoare ne este dezvoltarea tehnologică de care dispunem în clipa de față, atât pentru a comunica, cât și pentru a ne continua activitatea. A investi în ea reprezintă o necesitate.
  • Am început să regândim și să reconstruim strategia de lucru, prin consolidare și adaptare la normele actuale, prin digitalizare și o viziune mai realistă.
  • Am învățat să comunicăm și să lucrăm de la distanță.
  • Am înțeles că online-ul este direcția și viitorul de dezvoltare pentru multe domenii de activitate și companii.

De aceea, preocupare pentru a apela la firme specializate în a crea o prezență online modernă și performantă este o prioritate. Oamenii consumă și caută tot mai mai multe informații și produse online și este firesc să alegem o companie de content marketing și SEO care să contribuie în mod profesionist la a avea o prezență digitală la standarde actuale.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather