Promovarea prin animații

Prezentări și conținut animat

Resurse gratuite pentru promovare online

Într-o lume  permanent aflată pe fugă, prezentările animate pot fi salvatoare în promovarea online a Emotie in continutul unui brand?companiilor și a produselor acestora. De ce? Acestea vin ca o  varianta rapidă de a convinge potențialii clienți asupra utilității unui produs, implicit asupra achiziționării acestuia.

De ce conținut animat?

Prezentările animate sunt de mai mare succes pe canalele social media unde utilitatea, modul în care funcționează produsul și/sau motivele pentru care acesta vă este indispensabil  sunt ilustrate prin imagini animate, în spoturi  condensate, mai scurte de un minut.  De altfel, în ultimii ani regăsim animația chiar în povestea (”brand story telling”) reclamelor TV, dovadă clară că această formă de promovare funcționează.  Animația aduce mai multe avantaje: imagine dinamică, conținut descriptiv concentrat și, de ce nu, empatie.

Animația complexă necesită cunoștințe serioase de folosire a programelor specifice, imaginație și creativitate din plin, de aceea tinde să fie costisitoare. În continuare vă sugerez o listă de website-uri pe care le puteți folosi pentru spoturi animate simple, gratuite sau la costuri minime. În plus, sunt ușor de realizat,  pornind de la templates:

Update:

Design Wizard

Am descoperit recent Design Wizzard care este complex, usor de utilizat si are atat variante free, cat si pe baza de abonament, la preturi accesibile.

Ce știe Design Wizzard? Stie design pentru social media, prezentari si video.  Toate sunt foarte simplu de folosit, mai ales ca exista deja o mulțime de template-uri presetate, foarte utile.

Pentru video exista optiunea sa il descarci  gratuit in versiunea web. De fapt, toolul video mi-a placut foarte mult.  In epoca How To,  unul dintre template-uri e presetat fix pentru asta. design wizzard

Trei website-uri pentru prezentări animate online

Powtoon

este una dintre cele mai cunoscute aplicații online pe care companiile le folosesc pentru prezentările proprii. Este folosit atât pentru produse, cât și pentru descrierea firmelor. Vine cu o serie de templates prestabilite  și caractere/ personaje gata de a fi introduse în spot, Este simplu de folosit, la maniera ”drag and drop”. Singurul inconvenient este că păstrează watermak-ul powtoon.

Wideo

este variata ideală pentru firmele de mici și companiile care au nevoie de prezentări simple, scurte și descriptive. De asemenea, vine cu un set de personaje gata desenate, melodii pentru fond sonor și template prestabilit. Animațiile nu pot fi descărcate în format video, în schimb sunt ușor de încărcat pe YouTube. Le puteți prelua de  pe canalul dumneavoastră ulterior. Animațiile sunt foarte simplu de realizat. Ca și în cazul powtoon, wideo.co își păstrează wartermark-ul în animație. Există abonamente modice care vă oferă și posibilitatea video ne-marcată.

Animatron

oferă o mai mare independeța a caracterelor, personajelor, desenelor, a modului de animație și mișcărilor. De asemenea, vă permite să vă realizați singuri grafica personajelor sau cadrelor. Variantele de tranziții  sunt mult mai numeroase față de exemplele precendente. Pe cât de independent este, necesită cu atât mai multă îndemânare, cunoștiițe grafice și de animație.  Animatron nu permite descărcarea fișierului în format video, iar numărul de  proiecte pe care le puteți realiza gratuit este limitat. Pe bună dreptate de altfel, e o afacere!

Pentru comunicare online, conținut (articole, advertoriale, planificarea acestora), PR online și brand story telling, sunați-ne!

Vi s-a părut folositor? Spuneți și prietenilor!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather