Advertoriale SEO

advertoriale- ce sunt si cum va ajuta. vechi si noi metode
advertoriale seo

Înainte de a te purta prin ce sunt, cum te ajută și ce e bine de făcut, află că avem o listă de peste 100 de site-ri unde poți publica advertoriale SEO. Preț? Începând de la 60 lei/ articol publicat.

Interesat??? VEZI AICI!

Acum hai să vedem ce sunt și de ce sunt importante.

Ce sunt advertorialele SEO si cum pot sa ajute ele in promovarea online a unei afaceri?

Toți am am auzit despre advertoriale SEO, din acest motiv ne-am gandit sa explicam putin termenul. Mica sau mare, orice afacere, indiferent de dimensiune este clar ca are nevoie de un plan de promovare foarte bine pus la punct.

Tot mai des auzim cât de important este procesul de link building în a obține autoritate pentru un brand. Cum demersul este unul destul de anevoios și linkurile sunt greu de obținut doar prin redactare materiale excelente, care să merite să fie distribuite, schimburi și parteneriate, apelarea la advertoriale devine cea mai simplă și sigură modalitate de a scurta și crește eficiența demersului.

Pentru a afla mai multe despre ce sunt aceste advertoriale, care sunt avantajele achiziției de pachete de advertoriale și ce beneficii aduc advertorialele în promovare, ai mai jos câteva detalii de actualitate.

 

Ce este un advertorial?

Advertorialul este o formă de publicitatea plătită, mai puțin agresivă, centrată mai mult pe ideea de a transmite un mesaj  informativ sau de a contribui la fomarmarea și educare publicului.  

Cele mai utilizate variante sunt cele de: comunicat de presă, știre, interviu, articol de presă, postare pe blog, reportaj, recenzie, infografic, podcast.  De regulă, publicarea apare însoțită de simbolul (P).

Locurile în care pot apărea advertorialele sunt: paginile de publicitate ale publicațiilor centrale, magazinelor  și revistelor online, cataloage de specialitate, site-uri generaliste de informare, bloguri, pagini de social media.

Pentru a putea fi publicate, ele trebuie să respecte o serie de cerințe de redactare, să se integreze cât mai bine în stilul și specificul publicației, să reprezinte o formă de promovare informativă, în care mesajul comercial să fie elegant și frumos îmbrăcat.

Fiecare publicație, în funcție de notorietate, autoritate, audiență, poziționarea în motoarele de căutare ș.a. poate solicita anumite tarife pentru publicarea de materiale de tip advertorial.

 

Care este scopul advertorialelor în promovare? 

Advertorialele reprezintă doar o variantă de promovare online. Scopul lor principal este acela de aduce mai multă vizibilitate pentru un brand și de a produce, în funcție de domeniu, mai multă conversie și/sau vânzări. 

Un alt aspect, în privința căruia merită remarcate beneficiile, este acela că poate duce la creșterea autorității domeniului și la un rating mai bun. Fără menționări ale brand-ului sau produselor pe site-uri sau pagini cu autoritate, clienții pot ajunge mai greu la produsele tale, mai ales dacă ești la început.

Un site, oricât de bine ar sta din punct de vedere al designului, conținutului și aspectelor tehnice, dacă nu este și promovat, nu poate urca ușor în motoarele de căutare.

Selecția de publicații adecvate, care pot atrage traficul dorit către site, are numeroase implicații pozitive în privința demersului de optimizare pentru motoarele de căutare.

Pentru a atinge țintele vizate, este foarte important ca scopurile intermediare și finale să fie clar stabilite, iar mesajul și specificul textelor să respecte o serie de principii de identitate și copywriting. Fără o strategie de marketing bine pusă la punct și fără o evaluare a rezultatelor obținute după fiecare etapă,  promovarea aleasă poate să nu ducă la  eficiența dorită.

Pentru a evita capcane și a direcționa bugetul în direcția cea mai bună, este foarte important ca demersul să fie unul monitorizat cu instrumente adecvate, modificat și scalat în funcție de rezultate.

Apelarea la o agenție de SEO și promovare prin advertoriale poate scurta mult duratele standard  ale  obținerii conversiilor intenționate. Adesea este nevoie de cunoștințe speciale și servicii specializate de redactare advertoriale,  SEO content și copywriting. 

Pe lângă tipul, calitatea și autoritatea locului ales pentru promovare, la fel de importante sunt și calitatea materialului publicat și calitatea paginii sau site-ului la care se face trimitere. 

Fiecare domeniu de activitate are propriile lui particularități și acestea trebuie să fie respectate în promovare. Ele influențează adesea costurile de marketing și perioadele implicate în obținerea unor rezultate.

 

Cum ajută un pachet de advertoriale?

Pe piață există în prezent agenții specializate și dedicate de marketing digital, promovare și link building. Parteneriatele încheiate cu diverse publicații, bloggeri și influenceri din țară și chiar din străinătate, permit atât găsirea variantelor cele mai bune de promovare, cât și obținerea unor costuri mai mici pentru  advertoriale sau pachete de advertoriale.

În plus opțiunea pentru un pachet de advertoriale prin care să susțineți o pagină de servicii sau de produs sau chiar creșterea unui brand este mult mai eficientă din punct de vedere SEO și prețuri, decât publicarea la distanța a unor articole separate. 

Pentru rezultate cât mai bune, alege să colaborezi cu agenții cu expriență, care te pot consilia și  ajuta cu tot ce este necesar pentru a atinge țintele de marketing propuse prin apelarea la acest tip de servicii.

Realizarea unei strategii de promovare SEO și publicarea de advertoriale în site-uri cu autoritate este o parte esențială  din procesul de link building și  de optimizare off-page a unui site, fie el unul de servicii sau un magazin online. Pentru ca demersul să fie cu adevărat eficient din punct de vedere al PR-ului și să ajute într-adevăr la optimizarea SEO, calitatea link-urilor câștigate este mai important decât cantitatea.

 

Cum poți verifica eficiența unui proces de link building?

Orice demers și orice strategie de marketing, dacă nu sunt însoțite și de măsurarea rezultatelor, sunt parțial inutile. Nu ai de unde să știi care este modalitatea de promovare care îți aduce cel mai bun trafic și care  este rata de conversie a traficului câștigat, dacă nu faci măsurători și nu știi ce îți produce cele mai importante rezultate.

De regulă pentru a verifica în detaliu și în timp real datele, este nevoie de apelarea la tool-uri  SEO  pentru a măsura traficul, autoritate domeniu și pagini, ce articole îți aduc cel mai bun trafic, sugestii de conținut pentru a crește, analize comparative cu concurența etc. Cele mai cunoscute astfel de instrumente sunt: Google Analytics, Google Search Console, Google SERP Preview Tool, Ahrefs Backlink Checker, Ubersuggest, MozBar etc.

 

În concluzie, dacă vrei să faci promovarea și optimizarea unui site sau a unei pagini mai bune, ai nevoie obligatoriu de link building și de advertoriale. Decizia și alegerea site-urilor cele mai potrivite ajută foarte mult în a obține  o autoritate mai bună pentru domeniu și/ sau pentru pagină și  în a avea un ranking mai bun.

Cum lucrurile se află într-o dinamică foarte rapidă, pentru rezultate la zi, cel mai bine este să apelezi la o agenție care se ocupe de tot ce implică procesul de link building, cu concepere strategie, redactare  și publicare advertoriale, măsurare și evaluare eficiență. 


Cum pot ajuta advertorialele sa creati o campanie de promovare online eficienta?

Cum pot ajuta ele sa creati o campanie de promovare online eficienta. Motoarele de cautare cauta continut de calitate pe care sa il plaseze printre primele rezultate iar advertorialele indeplinesc exact aceste conditii pentru a putea fi perfecte in orice tip de campanie publicitara online.

 

Clarificarea termenilor si cum va ajuta

 

Advertorialele SEO sunt texte creative,  articole utile, descriptive sau interviuri, redactate cat mai atractiv pentru motoarele de cautare,  dar si pentru potentialii clienti care sunt in cautarea unui produs sau serviciu.

Advertorialele sunt texte platite (spatiul publicitar costa!),  utilizate in mediul online si aduc cu sine o multime de beneficii, intrucat potentialii clienti pot sa fie convertiti in clienti si comenzi ferme, deci in mod automat se va remarca o crestere a vanzarilor. Modul in care este redactat un advertorial are o importanta deosebita intrucat pentru a obtine aceste rezultate, textul trebuie sa aiba o calitate superioara, sa prezinte o informatie intr-un mod cat mai concret si creativ.

advertoriale- ce sunt si cum va ajuta. vechi si noi metode

 

Link building și advertoriale SEO

 

Autoritatea unui domeniu sau a unei pagini este dată de numărul și de calitatea link-urilor pe care le primește pentru conținutul prezentat.Fiind vorba despre o acțiune în afara site-ului, esențială pentru optimizarea SEO, link building-ul este un proces destul de anevoios și greu de controlat. Lucrurile se pot schimba însă prin apelarea la advertoriale SEO.

De ce link building? De ce advertoriale SEO? Și de ce optimizare off page sau off site? Pentru că SEO este un proces complex, care evoluează mereu, în care modificarea algoritmilor principalelor motoare de căutare are un cuvânt important de spus și în care backlink-urile rămân mereu un factor esențial de ranking.

linkbuilding

Ce este procesul de link building?

Link building-ul este procesul prin care un site sau o pagină a acestuia primește un link din partea altui site, blog, publicație online, portal etc. Pentru a-și crește autoritatea orice domeniu și pagină trebuie să dispună de link-uri. Cantitatea și calitatea link-urilor obținute influențează semnificativ urcarea în principalele motoare de căutare și valoarea traficul.

Backlink-urile sunt unul dintre cei mai importanți factori pentru obține o poziție mai bună pentru anumite cuvinte și expresii cheie, relevante pentru o afacere online. Ele sunt absolut necesare în procesul de optimizare SEO off page și în SERP. 

Numărul și natura link-urilor obținute reprezintă un semnal pentru Google că un domeniu este o sursă de conținut de calitate pentru alte site-uri. Site-urile cu mai multe backlink-uri câștigă în general în procesul de ranking.

 

Construcția și câștigarea de astfel de link-uri trebuie să fie făcută în mod natural, fără a neglija normele impuse de motoarele de căutate, fără a apela la practici și tactici manipulative. Optimizarea SEO white-hat, cum mai este numită, reprezintă singura recomandare pentru a construi o afacere online solidă și durabilă. Practicile black-hat aduc penalizări drastice, din care se poate reveni foarte greu.

Procesul natural și organic de link building este unul anevoios, care necesită timp și alocarea de resurse corespunzătoare. Obținerea de link-uri din partea unor site-uri cunoscute, cu autoritate mare are un impact semnificativ mai mare asupra rankingului și afișării în motoarele de căutare. 

Avantajele aduse de link-uri sunt incontestabile și merită tot efortul.

Parteneriate advertoriale SEOadvertoriale SEO spatiul construit

 

Exclusivitate advertoriale SEO 

advertoriale Bucurestii vechi si noi

 

Bucuresticitynews

Press4news.to

Iexplore.ro

DestinValah.ro

E-antropolog.ro

Ce sunt advertorialele SEO?

Reprezentând o îmbinare între editorial și publicitate, advertorialul este cea mai inteligentă formă pentru a comunica cu publicul țintă pentru a prezenta, anunța, promova un brand, un produs, un serviciu, o campanie, o cauză. 

 

Poate fi redactat în oricare dintre formele agreate de o publicație online, platformă sau blog, ca: știre de presă, povestire, reportaj, articol, interviu, recenzie, infografic etc.

Advertorialele apar de cele mai multe ori sub forma unui articol de presă, care trebuie să se integreze perfect și natural în cadrul și stilul editorial al unei publicații. Fiind o formă specială de publicitate, el trebuie să îmbine cu talent scriitoricesc și strategie de agent de marketing componenta informativă cu cea de promovare. 

Advertorialul este o alternativă mult mai elegantă la reclamele clasice de tip banner sau pop-up. Mijlocul reprezintă o modalitate neagresivă și neagasantă de a camufla un mesaj comercial într-un mesaj informativ sau educativ.

De cele mai multe ori este însoțit de simbolul (P). 

 

Care este utilitatea optimizării off page prin link building?

Performanța în mediul online a devenit o componentă esențială a oricărei afaceri actuale. Datorită evoluției tehnologice și accesului nelimitat la internet, acesta este mediul în care se dă bătălia pentru câștigarea unui segment cât mai important din publicul țintă. Astfel interesul pentru a obține o poziționare cât mai bună în motoarele de căutare este o provocare permanentă.

Optimizarea un site are nevoie obligatoriu atât de măsuri on-page, care să garanteze experiența utilizatorilor, cât și de măsurii off-page, așa cum este link building-ul.

Iată care este utilitatea acestui demers:

 • este unul dintre cei mai importanți factori de ranking;
 • asigură o vizibilitate mai bună;
 • reprezintă un plus de imagine;
 • crește încrederea într-un brand;
 • sporește autoritatea unei afaceri online;
 • aduce mai mulți vizitatori în site;
 • creeaza o pâlnie de vânzare;
 • ajută în procesul de optimizare SEO.

 

Care sunt cele mai importante aspecte în procesul de link building?

Încercarea de obține link-uri din partea altor site-uri nu este un demers simplu. Este nevoie de experiență și de aplicarea unei tactici bine gândite și agreate de Google.  Câștigarea de linkuri este lentă. Încălcarea practicilor este drastic taxată.

Astfel, pentru a obține rezultatele vizate și a evita penalizări, construcția de noi link-uri trebuie să ții seama de:

 • Textul ancoră ales

Acesta este cuvântul sau expresia pe care motoarele de căutare o vor lua în calcul pentru a crește autoritatea și relevanța. De aceea, alegerea cuvântului sau expresiei nu este și nu trebuie să fie întâmplătoare.

 • Calitatea site-ului care oferă link-ul

Pentru a fi cu adevărat util în procesul de optimizare, link-ul trebuie să fie obținut de la un site care are o autoriatate a domeniului (DA) cât mai mare sau un rank de pagină (PR) cât mai bun. 

 • Pagina pe care dorești să o ajuți

Indică bine pagina pe care urmărești să o faci să urce în căutări și ai grijă ca aceasta să aibă conținut de calitate, care să ofere o experiență cât mai bună utilizatorilor. Nu concentra toate link-urile pe o pagină, fie ea și home.

 

Pentru a obține cât mai multe linkuri ai obligatoriu nevoie de realizarea de conținut de calitate, original, relevant și convingător. Dacă nu pui în balanță acest aspect, rezultatele obținute s-ar putea să nu fie cele așteptate.

 

Care este rolul advertorialelor SEO?

Întrucât optimizarea off page a unui site este la fel de importantă ca și optimizarea internă, apelarea la o strategie inteligentă pentru a obține link-uri poate fi foarte utilă în atingerea scopurile vizate. Acest avantaj poate fi câștigat prin publicarea de advertoriale SEO.

Printre cele mai importante beneficii ce pot fi obținute menționăm:

 • obținerea rapidă de link-uri, care altfel altfel sunt foarte greu de câștigat:
 • posibilitatea de a obține o creștere imediată a autorității domeniului;
 • mai multă vizibilitate pentru brand și afacere;
 • posibilitatea de a selecta singur platformele și publicațiile în care să apară articolele;
 • mai multe variante și forme de a-ți prezenta domeniul;
 • mai mult trafic organic permanent;
 • o poziționare mai bună în motoarele de căutare.

 

De ce să apelezi la advertoriale SEO în procesul de link building?

Advertorialele SEO sunt cea mai simplă și eficientă metodă în procesul de link building. Orice afacere, fie că este vorba despre un start-up sau despre un brand cunoscut, are nevoie în permanență de link-uri și optimizare off page.

Dacă știi să alegi formula potrivită și optezi pentru o strategie echilibrată, avantajele SEO ce pot fi obținute prin publicarea de advertoriale SEO sunt importante și imediate, organice și de durată. Autoritatea domeniului și page scorul obținute pot reprezenta o relansare importantă pentru un produs sau pentru afacere.

Advertorialele sunt cea mai potrivită metodă pentru a da un bun start unui business aflat la început, care nu este cunoscut și care are nevoie de o formă de publicitate inteligentă și performantă.

Pentru a obține rezultatele dorite este bine să selectezi cu atenție cuvântul sau expresia ancoră și să redactezi cu mare atenție conținutul publicat. Sau, și mai simplu, să apelezi la o agenție specializată în acest tip de promovare.

Un advertorial SEO de calitate, bine documentat și scris, care știe să îmbine cât mai bine prezentarea jurnalistică cu mesajul comercial, îți poate aduce mult mai multe avantaje decât poți crede.

 

Advertorialele = articole platite care iti sustin campaniile SEO?

De asemenea, un advertorial, asa cum am mai mentionat, este solutia ideala pentru a va plasa printre primele rezultate in clasamentele Google ceea ce inseamna mai mult trafic pe website. Pentru a fi pozitionat cat mai sus in clasamentul motorului de cautare textul advertorialului trebuie sa fie optimizat SEO si sa contina anumite cuvinte cheie bine alese.

Advertorialele promoveaza marca, produsul sau sustin notorietatea de brand 

Pana la urma advertorialele sunt articole cu continut ce incearca sa promoveze produse sau servicii pe care utilizatorii sunt invitati sa le cumpere, sa le incerce, sa isi exprime o opinie si sa aiba la final convingerea ca nu exista alte tipuri de produse sau servicii care sa egaleze ceea ce au gasit.

***

Convertiti cuvintele in rezultate cu advertoriale SEO 

Advertorialele SEO reprezinta una dintre modalitatile cele mai bune pentru a promova orice produs sau serviciu deoarece spre deosebire de reclamele care apar la televizor care sunt destul de costisitoare si nu sunt accesibile oricui, advertorialele pot fi citite si vizualizate oricand. Acesta este si marele avantaj al acestora.

Articolele platite sunt utile inclusiv pentru start-ups

Totodata, advertorialele sunt utilizate pentru a sustine activitatea de marketing a unei companii cum ar fi lansarea unui nou produs, organizarea unui eveniment sau promovarea unei campanii online. Aceasta reprezinta o strategie  buna pentru a face cunoscuta chiar si o afacere care se afla de abia la inceput de activitate.

Un advertorial bine scris poate sublinia misiunea si diferentierea pe piata, utilitatea produselor si, in final, de ce sa aleaga acel start-up. 

Campanii de advertoriale pentru notorietate si SEO 

Mai ales daca va doriti rezultate concrete atunci lansarea unei campanii de advertoriale reprezinta cea mai buna solutie pentru a castiga mai multa vizibilitate in mediul online. De asemenea, veti putea sa castigati mai usor increderea noilor clienti si sa ii fidelizati mai usor pe cei care sunt deja alaturi de dumneavoastra. Cu siguranta cei care utilizeaza deja aceasta metoda se bucura de rezultatele oferite de advertoriale dar si de o prezenta online ce poate fi usor remarcata.

Specialistii in marketing online recomanda sa utilizati totusi cu masura acest instrument de promovare intrucat nu este recomandat nici sa lansati o ploaie de advertoriale SEO catre clientii dumneavoastra. In plus, trebuie sa lucrati numai cu specialisti care pot sa conceapa texte  utile si corecte,  astfel incat rezultatele sa fie optime.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather