Video marketing online – un trend important pentru anul 2019

video marketing online 2019

De ce video marketing in 2019? De fapt, de ce nu? !!! Desi anul 2019 a inceput de ceva timp, inca nu este tarziu sa ne aliniem cu trend-urile care se contureaza incet dar sigur. Unii dintre utilizatori au inceput sa lucreze cu aceste noi trend-uri inca din primele zile ale anului si, daca inca nu ai facut acest lucru atunci recomandarea noastra este sa te informezi foarte bine si sa schimbi intreaga strategie de lucru.

Trend-urile pentru acest an vorbesc despre o dezvoltare a unor segmente care pana acum au fost prea putin exploatate.

Continutul video un trend tot mai accentuat in 2019

Pentru 2019 se preconizeaza faptul ca peste 80% din continutul online va fi sub forma vizuala. In acest nou context, video-urile vor deveni cea mai avantajoasa optiune pentru companiile care doresc sa isi creasca brand-ul si sa atraga clientii.

In mediul online video-urile de impact au continut de advertising dar reprezinta si o sursa valoroasa de divertisment care ridica noi provocari marketerilor. Continutul video va fi mult mai accesibil si va fi una dintre cele mai importante instrumente de marketing online.

Continutul video intotdeauna atrage si are puterea de a promova mult mai bine un concept decat orice alta forma. Continutul video este chiar mai eficient si decat un advertorial iar motivul este unul foarte simplu: in loc sa citesti un articol foarte lung doar pentru a obtine raspunsul la o intrebare destul de simpla, este mai bine sa urmaresti un video in care ajungi la acelasi rezultat ca si in cazul unui articol insa, intr-un timp mult mai scurt.

Avand in vedere ca trend-urile in marketing online se indreapta catre publicarea a cat mai mult continut video, in cazul in care se opteaza totusi pentru publicarea unor materiale precum advertoriale sau articole, creativitatea si relevanta informatiilor oferite nu trebuie sa lipseasca.

Ca un plus, optiunea de live video pusa la dispozitie de retelele sociale au surprins audientele in ultimii doi ani. Insa, aceasta functie va atinge noi cote anul acesta. Unii chiar au afirmat ca ar angaja personalitati pentru a realiza transmisiuni live astfel incat sa creasca audienta si impreuna cu acest lucru popularitatea brand-ului respectiv.

Un video are puterea de a avea un impact mult mai mare decat orice alt tip de continut. Drept urmare, agentiile de marketing online trebuie sa isi construiasca oferte atractive in acest sens. De asemenea, strategiile de marketing online implementate trebuie sa contina si video-uri pe care sa le plaseze in campaniile publicitare realizate pentru clienti.

Alte trend-uri care se vor contura anul acesta

Diversitatea, originalitatea, relevanta informatiilor, sunt doar cateva dintre caracteristicile continutului online. De asemenea, in ce priveste  agentii de marketing online, acestea trebuie sa se puna la curent in permanenta cu noile trend-uri care apar si se contureaza de-a lungul timpului.

Alte trend-uri despre care mai merita sa vorbim sunt platformele de social media care vor fi esentiale in construirea strategiilor de marketing online si dezvoltarea cautarilor vocale. In special cautarile vocale vor atinge un prag de dezvoltare superior asadar, indiferent daca vorbim despre optimizare sau despre continut totul trebuie sa fie adaptat astfel incat sa se alinieze cu noile trend-uri. In continuare diferite forme de advertoriale vor avea impact pentru a auta utilizatorul sa defineasca utilitatea produselor si sa aute compania in branding. Blogul de companie isi pastreaza locul bine meritat, iar continutul este imbogatit cu materiale video.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather