Comertul electronic a luat un avant considerabil mai ales in ultima perioada deoarece tot mai multi oameni au inceput sa vada care sunt avantajele de a cumpara produsele preferate din mediul online. Avantajele precum preturile mai accesibile, posibilitatea de a accesa oferte care sunt valabile numai online, diversitatea mai mare de produse si servicii, posibilitatea de a face comparatii sau de a se inspira pentru idei noi care sa ii ajute sa utilizeze intr-un mod cat mai optim tot ceea ce au cumparat, sunt doar cateva dintre motivele pentru care oamenii aleg aceasta solutie pentru cumparaturile lor.
Daca ai decis sa iti deschizi un magazin online, atunci inseamna ca deja cunosti toate avantajele care sunt oferite atat pentru client cat si pentru vanzator. O data cu popularizarea comertului electronic s-au diversificat si ofertele in ceea ce priveste platformele de comert electronic. Acestea din urma sunt foarte usor de folosit, intuitive si nu necesita ca utilizatorul sa aiba cunostinte foarte solide de web design.
Mai exista si optiunea de a crea de la zero un magazin online pe o platforma care iti ofera posibilitatea de a personaliza absolut totul, dar aici trebuie sa ai cunostintele necesare sau sa apelezi la o agentie specializata.
Dar, fara sa mai lungim vorba, in continuare iti vom prezenta cele mai populare platforme de e-commerce care te pot ajuta sa iti pornesti mai usor si mai rapid afacerea in mediul online.
Big Commerce
Este o platforma care se adreseaza celor care nu au cunostinte de programare si are o interfata foarte prietenoasa. Temele sunt usor de personalizat astfel incat sa iti poti pune in valoare cel mai bine produsul si sa faci paginile cat mai atractive pentru a incuraja vanzarile.
Conform recenziilor din mediul online se pare ca este o platforma care sta foarte bine la capitolul optimizare pentru motoarele de cautare si vine la pachet cu o intreaga echipa de designeri si developeri gata sa te ajute in cazul in care iti doresti ceva mai personalizat. Iar pretul unui abonament lunar nu este deloc de speriat.
Shopify
Este putin mai slab la capitolul SEO, dar iti pune la dispozitie o multime de widgeturi si aplicatii pe care le poti adauga magazinului tau online. Viteza de incarcare este foarte buna, ceea ce reprezinta un avantaj in comertul electronic si ofera posibilitatea de a vinde pe mai multe canale inclusiv pe social media.
In plus, abonamentele sunt destul de accesibile din punct de vedere al pretului si iti pot oferi numeroase avantaje pentru magazinul tau online.
3D Cart
Este cea mai buna platforma pentru blogul firmei tale in comparatie cu oricare alte platforme de tip SaaS (Software as a Service) si pune la dispozitie instrumente excelente pentru business management. Un dezavantaj al acestei platforme ar fi acela ca temele par putin cam invechite iar platforma nu se adreseaza celor care sunt la inceput in cariera lor de vanzari online.
WooCommerce
Este mai mult un fel de extensie pentru site-urile facute in WordPress care te ajuta sa iti transformi site-ul intr-un magazin online. Avantajul acestei platforme este acela ca poate fi personalizat cu usurinta iar WordPress este cunoscut si ca fiind cea mai buna platforma pentru SEO iar impreuna pot sa fie un duo imbatabil.
Principalul dezavantaj este acela ca trebuie sa platesti separat pentru hosting si nu beneficiezi de foarte multa asistenta tehnica si suport.
Volusion
Este tot o platforma usor de folosit care foloseste principiul drag and drop pentru a-ti personaliza site-ul. Dar dezavantajul este acela ca nu iti ofera posibilitatea de a face si blogging. In cazul in care trebuie neaparat sa folosesti un blog atunci este mai bine sa iti indrepti atentia catre un alt tip de platforma. In plus, va trebui sa platesti separat pentru certificat SSL, optiune care este inclusa in pret in cazul altor platforme sau este oferita gratuit.
Un certificat SSL este foarte important pentru site-ul tau deoarece in acest mod clientii tai vor avea mai multa incredere sa achizitioneze produsele si serviciile tale mai ales la capitolul plati.
Presta Shop
Este disponibil atat in varianta Open Source pe care o poti descarca gratuit si poti incepe sa il personalizezi pe cont propriu, dar si in varianta SaaS (Sofware as a Service). Pentru varianta open source va trebui sa platesti separat pentru hosting, certificat SSL si celelalte module necesare pentru buna functionare a magazinului online.
Preturile pentru a-ti deschide un magazin online pe aceasta platforma sunt decente.
Weebly
Desi este intuitiv pentru cei care vor site-uri simple si functionale fara detalii greoaie si sofisticate, planul de baza nu iti permite decat sa vinzi produse in format digital asa cum sunt ebook-urile, muzica sau audiobook-uri si te limiteaza in ceea ce priveste numarul de produse fizice pe care le poti adauga. Ai dreptul la 25 de produse si trebuie sa platesti un comision pentru fiecare tranzactie.
In schimb, platforma ofera si o aplicatie mobila care te va ajuta sa iti gestionezi afacerea oriunde te-ai afla. Vei putea sa iti printezi propriile etichete pentru livrarea pachetelor ceea ce poate fi de mare ajutor daca tu esti cel care le impacheteaza si le trimite prin curier.
Square Space
Este tot o platforma care foloseste principiul drag and drop pentru a-ti personaliza site-ul, dar nu accepta orice procesator de plati si nici prea multe aplicatii externe prin intermediul carora sa adaugi functionalitati in plus.
Magento
Este o platforma de e-commerce dezvoltata de Adobe si a fost alegerea unor brand-uri celebre precum Coca Cola, Ford sau Nike. Este o platforma puternica, dar dezavantajul este acela ca fara ajutorul unui developer nu o vei putea gestiona. Desi te poti bucura gratis de varianta open source majoritatea functionalitatilor si temelor pe care le adaugi pot sa te coste foarte mult.
Wix
Aceasta este o platforma foarte buna pentru incepatori, cu afaceri mici, dar ii lipsesc foarte multe functionalitati specifice comertului online. Poate sa fie foarte buna pentru primii pasi in e-commerce, dar ramane mai degraba o platforma dedicata pentru creat site-uri (de prezentare, portofolii pentru fotografi sau bloggeri).
Datorita structurii ciudate a link-urilor nu este o platforma care sa te favorizeze din punct de vedere SEO.
Asadar, acestea sunt cateva dintre optiunile de platforme pe care poti sa iti deschizi un magazin online. Desigur, sunt multe altele si, pentru o experienta cat mai buna iti recomandam sa iei in calcul si posibilitatile de dezvoltare viitoare ale magazinului tau online.
by